Кислородна мезотерапия

5aparatnilice-bg-copy

С какво кислородната мезотерапия ще помогне моята кожа да изглежда млада, стегната без петънца, досадни пъпки, бръчки?
Посредством този метод се доставят витамини, минерали, аминокиселини, коензими и антиоксиданти.Чрез специална съвременна апаратура вливаме жизненоважни за кожата елементи под налягане и те проникват в дълбоките слоеве на кожата.Получава се мощно насищане на тъканите с кислород, който на клетъчно ниво стимулира всички жизнени порцеси на кожата
В резултат на процедурата нараства усвояването на активните съставки, които сме подали, като продължително време регенерират кожата и след процедурата.
Най-важното, което трябва да се отчете е че в зависимост от проблема, който се третира и неговата сериозност, бързо и лесно се постигат отлични резултати.

Каква е целта на тази процедура?
Целта към, която се стремим е да поддържаме нивата на колген и еластин.
Колагенът заедно с мекия кератин осигурява здравина и еластичност на кожата и при деградацията му с възрастта се получават бръчки. Колагенът укрепва кръвоносните съдове и има роля в развитието на тъканите.
Думата колаген произхожда от kola (лепило) и genno (раждам). През целия живот колагенът в човешкия организъм постоянно се обновява.Колагенът е един от опорните белтъци на кожата, осигуряващи й съответния тонус, необходимата влажност, еластичност, плътност и здрав вид.
Има ли възрастово ограничение да се приложи процедурата?
Не. От около 25-годишна възраст човешката кожа започва бавно да губи тези свойства. Всички симптоми на остаряване се появяват като резултат от дефицита на разтворимия колаген, чиято биосинтеза с годините намалява.
След 30-ата година при всеки човек започва атрофия на мастните и потните жлези, а също и намаляване на влагата и отпускане на кожата. Появяват се бръчки. Това е резултат от намаленото действие на колагена и еластина, които са фундаментът на съединително-тъканната мрежа. Свободните радикали, токсините и ензимът колагеназа унищожават белтъчните влакна, а в организма намаляват микроелементите и витамините, стимулиращи продукцията на колаген от фибробластите.Чрез този метод се стимулира и отключва производството на собствен колаген, както и функцията на съединително тъканото вещество в междуклетъчното пространство.

Какви проблеми могат да бъдат решени с Кислородната Мезотерапия?
Процедурата е изключително подходяща за:
всички видове кожа
– кожа с акне, всички негови форми
– кожа с розацея
– наличие на фини и дълбоки бръчки
– наличие на нарушена пигментация
– наличие на дехидратация
– уморена и стресирана кожа
– наличие на себореен дерматит