Фотоепилация

fotoepilaciq

ФOTОЕПИЛАЦИЯ  ТЯЛО

Мишници                 

Триъгълник

Половин крака

Цели крака

Цели ръце

Половин ръце

Цял гръб

Половин гръб

Гърди

Корем

Гърди и корем

Врат

Седалище

Линия корем

Цяло тяло  Жени ( крака , ръце , мишници , триъгълник )

Цяло тяло  Мъже ( крака,ръце ,мишници,гръб,корем )

15- 20 мин               

20-30 мин                       

30 – 40 мин

60-80 мин

30 – 40 мин

20-30 мин

30-40 мин

20-30 мин

20-30 мин

20-30 мин             

30 -40 мин

10-15 мин

20 мин

10 мин


2,30ч

 

ФОТОЕПИЛАЦИЯ ЛИЦЕ

Горна устна

Бакенбарди

Брадичка

Скули

Бузи    

Цяло лице

10 мин

10 мин

10 мин

10 мин

10 мин               

30 мин

 

 

ФОТОТРЕТИРАНЕ
30 мин /  30лв

/ Розацея,  Акне, Пигментация,  Капиляри /

 

 

ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ

Лице

Ръце

30 мин

15 мин

 Фотоподмладяването е уникална нова процедура в естетичната медицина, чиято основна цел е постигане на здрава, освежена и подмладена кожа. По своята същност процедурата представлява нов вид приложение на съвременната технология Интензивна пулсираща светлина /IPL/ , давайки възможност в рамките на едно третиране да бъдат повлияни разнообрази козметични и кожни проблеми.
Повлияване на различни признаци на стареене на кожата на лицето, деколтето, шията, тялото и крайниците, използваща интензивна пулсираща светлина.
Резултатът  е стимулиране на производството на колаген, благодарение на който кожата се изглажда, а контурите на лицето и шията видимо се стягат.

Коя е най подходящата  възраст
Тя е различна при различните индивиди и при различните проблеми.  По принцип, първите симптоми на стареене на кожата се наблюдават около 25 годишна възраст, като след 30 години те са ясно видими Колкото по-рано се започнат процедурите по предотвратяване на стареенето на кожата, толкова по-добър е ефекта, тъй като се наблюдава освен лечебно и профилактично, превантивно действие.  След 60-65 годишна възраст, ефектът на IPL® – фотоподмладяването е по-слаб и несигурен.

 Какви проблеми могат да бъдат третирани с IPL?
*симптоми на розацея
*червенина и изчервяване
*фини кръвоносни съдове по носа и бузите
*пигментни слънчеви увреждания
*възрастова пигментация
*петна от акне и други кожни възпаления
*бръчки
*промени в еластичността
*разширени пори
*промени в колагеновата и съединителната тъкан
*белези от акне

Процедурата е противопоказна за:
*при бременост и кърмене
*рак на кожата
*диабет
*скоро придобит слънчев тен
*хора посещаващи солариум /в периода на процедурите/
*по време на настинка и грип
*по време на боледуване, независимо от неговото естество

Подходящият период за провеждане на процедури?
Обикновено този вид терапия се провежда през есента, зимата и пролетта, тъй като необходимо условие за успех е липсата на слънчев загар.  Ако кожата Ви е светла, нямате тен и нямате планове за продължително излагане на слънце, процедурите могат да се провеждат и през лятото.

Процедура при първо посещение  на клиента
Клиента получава и попълва информирано съгласие.  По този начин ни предоставя необходимата ни за процедурата медицинска информация и се запознава подробно със специфичните особености на лечебния процес, както и с резултатите, които може да очаква.
Когато кожата е по-матова, има тен или проблемът е по-специфичен, е необходимо да се направи тест, а процедурата да се извърши след няколко дни, когато се отчете резултатът от теста.

Кога се вижда ефекта от процедурата?
Ефект се забелязва след всяка процедура, като той се усилва с времето. Първоначалните промени са свързани с намаляването на разширените капиляри и пигментните петна по кожата. По-късно се наблюдават и останалите промени, свързани с релефа на кожата – заглаждане на разширени пори, фини бръчки, стягане на кожата и известен лифтинг ефект.
Тъй като тези ефекти се резултат от предизвиканото засилено образуване на нов колаген, те изискват съответното време, което е необходимо стимулираните фибробласти в дермата да го произведат. Обикновено максимума си тези ефекти достигат около 6 месеца след последната процедура.

Каква е продължителността на постигнатия ефект?
Зависи от начина на живот, хранене, стресови ситуации и почивка, тютюнопушене, поемана доза ултравиолетова радиация от изкуствени (солариуми, медицински апарати) и естествени (слънце) източници, както и от генетични фактори. Смята се, че минималната продължителност на постигнатия ефект е около 2 години, а максималната около 7 години.

Трябва  ли да се повтори  процедурата?
Още след първата  процедура се получава значителна промяна във вида на кожата. Разбира се това подобрение става все по-значимо с всяка следваща визита. За да се постигнат оптимални резултати, може да се приложат серии от пет до осем последователни процедури. Това зависи от кожния участък, който ще се третира и от тежестта на увреждане на кожата.

Необходимо ли е да се правят поддържащи процедури?
Добре е, ако след първоначалната серия от 6 процедури се правят по 1-3 годишно с поддържаща ефекта цел.  Разбира се възможно е и след няколко години да се направят отново 6 последователни процедури, вместо ежегодни поддържащи.

Какво би станало, ако не си правя поддържащи процедури?
След изчерпване на подмладяващия ефект на първоначалната серия, кожата ще се върне към обичайния си ритъм на стареене, обусловен от генетични фактори и начина на живот.

Може ли тази процедура да се прилага и при мъже?
Да възможно е.

Курсът на лечение
Обичайният курс на лечение ,зависи от третираната зона и какъв резултат трябва да постигнем/обикновено минимум през 3 седмици-максимум до 5седмици/ като дава видим и дълготраен резултат, при който почти няма странични ефекти.  Възможно е непосредствено след процедурата да се появят леки зачервявания, които обаче изчезват от само себе си за няколко дни.  Най-бързо се повлияват пигментните петна 

Рискове и възможни усложнения
Не са известни усложнения от прилагането на фотоподмладяване и поради това, процедурата се смята за безопасна.  За разлика от пластичната хирургия на лицето, няма болка по време на самата процедура, нито след това. Единствените белези от тази процедура могат да бъдат зачервяване в някаква степен придружено от слаба болезненост, които след известно време изчезват напълно.  Имайте предвид, че по време на терапията кожата става по-нежна и лесно ранима.  Поради този факт ежедневните грижи, които полагате за нея е необходимо да се извършват деликатно.
В редки случаи на третираните места е възможно да се наблюдава пурпура (синкаво оцветяване) което отминава обикновено за пет до петнадесет дни.
Използването на фотозащитни кремове по време на процедурите и три месеца след това е абсолютно задължително, независимо от атмосферните условия.

Възстановяване
На практика не съществува диксомфорт, с изключение на зачервяване и леко залющване. Лицето може да изглежда като зачервено  от емоции. Тези прояви изчезват бързо  и без следа, като кожата получава много по-младежки и здрав вид.

Очакван резултат
След завършването на курса от процедури :
Кожата ще изглежда по-здрава.
Ще изглежда по-гладка и еластична.
Петната от слънцето ще изчезнат.
Размера на порите ще намалее.
Фините бръчки и по-дълбоките ще изчезнат или ще намалят размера си.